Medik8

„Medik8” – английско качество в професионалната грижа за кожата!

Medik8 е представена във Великобритания през 2008 година. „Зелената козметика” или симбиозата между козметология и медицина е в основата на всеки продукт на марката. Лаборатория Панджиа се превръща в център на научни изследвания и иновации в производството на козметични продукти на острова.

Компанията придобива право на интелектуална собственост в областта на: лечение на купероза, антиоксиданти с широк спектър на действие, мулекулярна инкапсулована формула трансретинол и много други. Лаборатория Панджиа използва най – новите научни постижения в Европа и САЩ, които допълва и развива със свои патентовани научни открития и създава козметични продукти Medik8 от нова генерация, които отговарят на изискванията и на най-капризните клиенти от цял свят.

Последните разработки на марката са насочени в създаването на продукти, неутрализиращи вредното въздействие на агресивната заобикаляща ни среда. Серията Hydr8 Day 360 предпазва лицето, околочния контур и ръцете от агресивните външни фактори. Total anti-ageing технологията е с висока защита срещу увреждането на кожата от замърсената околна среда.

Защо Medik8?

В основата на противостареещата грижа на Medik8 са жизненоважните за кожата съставки: Витамин С, Витамин А, пептиди, хидроксикиселини AHA/BHA, слънцезащитни агенти, осигуряващи видими резултати и подходящи за всеки тип кожа.

Бионаличността е гаранция за ефективността на продуктите на Medik8. Бионаличните активни съставки са тези, които кожата разпознава и усвоява. Стабилизираните иновативни серуми с висока концентрация на активните вещества са гаранция за максимална ефективност.

Патентованите научни постижения на екипа на Medik8 в областта на системите за проникване на активните съставки в кожата са признати от световната научна общност като особени заслуги. Medik8 предлага стабилни формули Ретинол (Витамин А) серуми, които благогарение на специална молекулярна система за постепенно освобождаване, осигуряват видими резултати, без да дразнят кожата. pH блансираните формули не нарушават крехкия баланс на кожата.

Medik8 предлага продукти, които не съдържат парабени, сулфати и консерванти (където е допустимо), което ги прави особено подходящи за клиенти с чувствителна кожа.

Всички продукти на марката за с клинично доказани резултати. Професионалните терапии са насочени да решават проблеми с преждевременно стареене, чувствителност на кожата, нежеланата пигментация, проблеми на акнеичната и мазна кожа, както и да възстановят нивата на хидратация.